Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 25.09.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je financijska pismenost

Što je financijska pismenost

Financijska pismenost podrazumijeva više različitih znanja i vještina

Nema jedinstvene definicije ni o novcu, ni o financijskoj pismenosti, prije bi se moglo reći da financijska pismenost podrazumijeva više različitih znanja i vještina, pa i navika u odnosu prema novcu kao robi i prema zarađivanju, trošenju, ulaganju, investicijama i štednji. Novac može biti vredniji od svoje nominalne vrijednosti ako ga mudro znate oploditi, ali može vrijediti i manje od njegove nominalne vrijednosti u rukama raskalašenog i nepromišljenog rasipnika koji se ponaša poput pijanog milijardera.

Financijska pismenost podrazumijeva mudro rukovanje novcem i kada ga imate više nego što vam je potrebno za redovne životne potrebe i troškove i kada ga nemate dovoljno za goli opstanak. Financijski pismena osoba prati financijske vijesti i zna kada, gdje i koliko treba trošiti i kada, gdje i koliko štedjeti. Financijski stručnjaci kažu da nema toliko loših i teških vremena koja financijski pismene osobe neće okrenuti u svoju korist, a biografske priče bogataša takve tvrdnje to potkrjepljuju.

Financijska pismenost vas čuva od financijskih prevara

Svi se još sjećaju bujanja financijskog inženjeringa 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća u kojem je izvarana vojska građana bajoslovnim obećanjima o brzom bogaćenju. Financijska pismenost vas čuva od financijskih prevara i omogućuje vam korištenje svih pogodnosti i prava koje vam zakon omogućuje uključujući i porezni sustav i porezne olakšice na koje imate pravo. Samo istraživanjem i educiranjem i naravno traženjem najisplativijih rješenja čuvate svoj novac od osipanja, rasipanja pa i pada njegove vrijednosti u inflaciji.

Financijska pismenost vam je potrebna kod podizanja kredita, kupovine nekretnina, dionica, kriptovaluta i drugih vrijednosti. Zastare nekih dugovanja ne možete iskoristiti ako ste financijski nepismeni, jer vas birokracija svojim tumačenjem zakona lako otpili i natjera da sve platite. Preplaćeni porezi na nekretnine i druge vrijednosti, preskupi krediti, nepošteno ugovorena štednja, svašta vas može zadesiti, a Udruga Franak sa prevarenim korisnicima kredita u “švicarcima” je pokazala da veliki “varaju na veliko” i dala ogroman doprinos financijskoj pismenosti.

Financijska pismenost vas uči da nema brze i lake zarade

Zarada, potrošačke potrebe i navike, financijska stabilnost, štednja, snovi o brzom bogaćenju, vaš općeniti stav prema novcu, sve to čini vašu sposobnost za mudrim rukovanjem novcem. Financijska pismenost vas uči da nema brze i lake zarade, to ne postoji, to su bajke za veliku djecu koja nikako da odrastu i situiraju se u stvarnosti takvoj kakva ona jest. Velika obećanja najčešće donose velika razočarenja i velike gubitke nakon kojih trebate hitri kredit samo da preživite.

Financijska pismenost će vas spasiti od kupovine sumnjivih dionica, ulaganja u nesigurne poslove i projekte i na vrijeme će vas usmjeriti na neke pametne oblike štednje, poput mirovinskih fondova koje nude rentu uz vašu redovnu mirovinu i tako vam osiguravaju ugodnu i bezbrižnu starost uz sačuvanu financijsku stabilnost. Pratite tokove novca na tržištu, rast ili pad kamata na štednju, porast inflacije i pametnom štednjom se pobrinite za svoju financijsku stabilnost dugoročno, jer poremećaji tržišta mogu potrajati godinama.

Tagovi:

Kako bolje razumjeti bankarske naknade i troškove?

Kako bolje razumjeti bankarske naknade i troškove?

Bankarske naknade i troškovi mogu biti zbunjujući i teško razumljivi za većinu ljudi. Međutim, razumijevanje ovih troškova može biti ključno za uštedu novca i izbjegavanje nepotrebnih troškova. U ovom