Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 15:31
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je financijska pismenost

Što je financijska pismenost

Financijska pismenost podrazumijeva više različitih znanja i vještina

Nema jedinstvene definicije ni o novcu, ni o financijskoj pismenosti, prije bi se moglo reći da financijska pismenost podrazumijeva više različitih znanja i vještina, pa i navika u odnosu prema novcu kao robi i prema zarađivanju, trošenju, ulaganju, investicijama i štednji. Novac može biti vredniji od svoje nominalne vrijednosti ako ga mudro znate oploditi, ali može vrijediti i manje od njegove nominalne vrijednosti u rukama raskalašenog i nepromišljenog rasipnika koji se ponaša poput pijanog milijardera.

Financijska pismenost podrazumijeva mudro rukovanje novcem i kada ga imate više nego što vam je potrebno za redovne životne potrebe i troškove i kada ga nemate dovoljno za goli opstanak. Financijski pismena osoba prati financijske vijesti i zna kada, gdje i koliko treba trošiti i kada, gdje i koliko štedjeti. Financijski stručnjaci kažu da nema toliko loših i teških vremena koja financijski pismene osobe neće okrenuti u svoju korist, a biografske priče bogataša takve tvrdnje to potkrjepljuju.

Financijska pismenost vas čuva od financijskih prevara

Svi se još sjećaju bujanja financijskog inženjeringa 80-tih i 90-tih godina prošlog stoljeća u kojem je izvarana vojska građana bajoslovnim obećanjima o brzom bogaćenju. Financijska pismenost vas čuva od financijskih prevara i omogućuje vam korištenje svih pogodnosti i prava koje vam zakon omogućuje uključujući i porezni sustav i porezne olakšice na koje imate pravo. Samo istraživanjem i educiranjem i naravno traženjem najisplativijih rješenja čuvate svoj novac od osipanja, rasipanja pa i pada njegove vrijednosti u inflaciji.

Financijska pismenost vam je potrebna kod podizanja kredita, kupovine nekretnina, dionica, kriptovaluta i drugih vrijednosti. Zastare nekih dugovanja ne možete iskoristiti ako ste financijski nepismeni, jer vas birokracija svojim tumačenjem zakona lako otpili i natjera da sve platite. Preplaćeni porezi na nekretnine i druge vrijednosti, preskupi krediti, nepošteno ugovorena štednja, svašta vas može zadesiti, a Udruga Franak sa prevarenim korisnicima kredita u “švicarcima” je pokazala da veliki “varaju na veliko” i dala ogroman doprinos financijskoj pismenosti.

Financijska pismenost vas uči da nema brze i lake zarade

Zarada, potrošačke potrebe i navike, financijska stabilnost, štednja, snovi o brzom bogaćenju, vaš općeniti stav prema novcu, sve to čini vašu sposobnost za mudrim rukovanjem novcem. Financijska pismenost vas uči da nema brze i lake zarade, to ne postoji, to su bajke za veliku djecu koja nikako da odrastu i situiraju se u stvarnosti takvoj kakva ona jest. Velika obećanja najčešće donose velika razočarenja i velike gubitke nakon kojih trebate hitri kredit samo da preživite.

Financijska pismenost će vas spasiti od kupovine sumnjivih dionica, ulaganja u nesigurne poslove i projekte i na vrijeme će vas usmjeriti na neke pametne oblike štednje, poput mirovinskih fondova koje nude rentu uz vašu redovnu mirovinu i tako vam osiguravaju ugodnu i bezbrižnu starost uz sačuvanu financijsku stabilnost. Pratite tokove novca na tržištu, rast ili pad kamata na štednju, porast inflacije i pametnom štednjom se pobrinite za svoju financijsku stabilnost dugoročno, jer poremećaji tržišta mogu potrajati godinama.

Tagovi:

Što je hipoteka

Što je hipoteka

Hipotekarni krediti su često nekim ljudima jedini način da dođu do nekretnine. Takvi korisnici uzimaju hipoteku na nekretninu koju kupuju, jer hipoteka je zalog nekretnine za dobivanje kredita, a uvje