Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : 8:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Planiranje proračuna vašeg kućanstva s ograničenim prihodom

Planiranje proračuna vašeg kućanstva s ograničenim prihodom

Izbjegavanje ovrha i blokada kroz kućno planiranje proračuna

Financijska pismenost počiva na tri imperativa; ne živi stihijski, ne kupuj stihijski, općenito ne troši stihijski, ukratko; planiraj svoje troškove ako želiš izbjeći financijski neugodne situacije. U općoj prezaduženosti, nitko ne bi smio niti trebao živjeti preko svojih mogućnosti. Izbjegavanje ovrha i blokada kroz kućno planiranje proračuna je nužno, bez obzira na to kolika su vaša primanja, jer vas to planiranje drži u okviru mogućeg i uči pametnom trošenju i izbjegavanju zaduživanja svake vrste.

Planiranje proračuna u kućanstvu počinje sa ukupnim iznosom vaših redovitih primanja na jednoj strani i zbrojem ukupnih mjesečnih računa (režije, struja, plin, telefon, prijevoz, grijanje) na drugoj strani, ostatak od plaće ili mirovine je novac za hranu i ostale potrepštine. Ako su financijske teškoće već prisutne, morat ćete kupovati na akcijama i samo onoliko koliko je nužno, prateći rokove upotrebe na artiklima koje kupujete. Kuhajte jela “na žlicu” (variva ili čušpajze), zdravija su, izdašnija i puno jeftinija.

Svako planiranje proračuna počinje sa koliko novca imam

Koliko novca imam i koliko mi treba za pristojan život čini razliku između imućnih i siromašnih ljudi. Zanimljivo je da imućni ljudi uvijek planiraju sve svoje troškove kao i očekivanu zaradu, valjda zato uvijek i imaju za sve svoje potrebe, pa i za luksuz, a siromašni su sa svakim iznenadnim izdatkom još siromašniji. Svako planiranje proračuna počinje sa koliko novca imam za sve što moram ili trebam kupiti do sljedeće plaće, mirovine ili moram posuđivati.

Ako niste napravili planiranje proračuna za osnovne životne potrebe, već na pola mjeseca bi vam mogli zatrebati brzi krediti za golo preživljavanje, samo za hranu koja je sve skuplja i skuplja. Donesite odluku već danas i počnite voditi dnevnu knjigu troškova, ako ste danas previše potrošili za hranu, sutra u trgovinu ponesite popis i ne kupujte ništa što nije napisano. Ne kupujte nepotrebne stvari samo zato što su na rasprodaji, pogotovo ako je to hrana koju morate potrošiti do isteka roka trajanja.

Kućno planiranje proračuna je početak pametnog trošenja

Možda bi mudrost upravljanja kućnim financijama mogli učiti od naših umirovljenika, jer oni, ma kako male mirovine imali, prvo plate redovne životne troškove, sve kućne račune, a ostalo mudro raspoređuju na posve jednostavan život. Kućno planiranje proračuna je početak pametnog trošenja, a mnogi građani, pa i umirovljenici koriste svaku priliku za dodatnu zaradu i povećanje kućnog budžeta. Štednja, pametno trošenje i dodatna zarada su važni za svakog člana obitelji, kao i za obitelj u cjelini.

Ako svi odrasli članovi obitelji rade i zarađuju, tražite da sudjeluju u zajedničkim kućnim troškovima, ako dogovorite takvo obiteljsko pravilo, planiranje proračuna će vam biti uvelike olakšano jer će i budžet za hranu, režije i utrošak energije (struja, plin, ogrjev) biti veći. Kod planiranja ostavite svaki mjesec određeni iznos novca na stranu za izvanredne i iznenadne kućne troškove (kvarovi i slično), ako to radite svaki mjesec taj kućni fond za hitne intervencije će rasti u pravu uštedu ako nema izvanrednih potreba.

Tagovi:

Bankarski sektor i održivi poslovni modeli

Bankarski sektor i održivi poslovni modeli

Bankarski sektor čini kralježnicu svakog modernog gospodarstva i stoga ima značajnu ulogu u promicanju održivosti i implementaciji održivih poslovnih modela. Kako se svijet suočava s ekološkim i socij