Uran u znakovima zodijaka

Uran u znakovima zodijaka

Uran u znakovima zodijaka, utjecaj Urana

Prema mitologiji, Uran predstavlja Nebo i Kosmos. Povezuje se sa stvaralaštvom, one je stvaralac našeg Univerzuma i otac našeg vremena. Njegovu simboliku vežemo uz znanje, zakone i volje prirode, on je nepromjenjiv i održat će se bez obzira na sve. U astrologiji, Uran se povezuje za buntovništvo, nagle promjene, uništavanje starog i rađanje novog, on simbolizira sve ono što je neočekivano te nekonvencionalno. Uran u znakovima zodijaka može biti onaj nagon ili poriv za slobodom bez obzira na prepreke te ograničenja, on može biti onaj impuls da budemo samostalni te drugačiji.

Uran se opisuje kao planet ega, slobodnog ega i slobodne volje. uran u znakovima zodijaka propitkuje nadmetnute autoritete, bori se protiv njih. Ruši sve tradicionalno i želi promjene, želi bolje! Uran je orijentiran na budućnost i znanost, okrenut je unapređenju, ne zanima ga prošlost. Njegova vladavina leži u elektricitetu, u volji da pronalazi i gradi. Uran će u astrološkoj karti pokazati gdje želimo biti originalni, gdje želimo raditi promjene i biti drugačiji, gdje ćemo biti buntovni i gdje ćemo postaviti sebe na prvo mjesto. U svijetu astrologije, Uran vlada Vodenjakom.

Uran u znakovima zodijaka, za što je odgovoran Uran?

Uran u znakovima zodijaka predstavlja velike, nagle, intenzivne promjene. Donosi bunt, revolucionarne ideje, želju za humanosti, želju za slobodom na vlastiti način. Uran ukazuje na originalnost pojedinca, njegovu ekscentričnost, njegovu nesputanost i uzbuđenje, njegove uspone te padove, poglede na život. Osobe koje su rođene sa istaknutim Uranom u horoskopu će uvijek biti korak ispred drugih, krasit će ih crta promjena. Uran u znakovima zodijaka pokazuje buntovnost i želju za trajnom promjenom.

U astrološkoj karti, Uran prikazuje kada će se određene promjene dogoditi, gdje osoba može očekivati promjene, kako će one utjecati na osobu i one oko nje. Uran utječe na živčani sustav osobe, odgovoran je za zglobove i noge, ali i za moguće nesreće poput šokova, prijeloma, živčanih slomova. Navedeni planet će nas najbolje upoznati sa svijetom promjena, gurat će nas onda kada okrenemo leđa nečemu novom, no isto tako će nas baciti u nove i šokantne promjene koje mogu biti traumatične. Želite li saznati kako Uran utječe na vaš horoskopski znak? Stručnjaci na astrofon21 će vam vrlo rado objasniti što Uran predstavlja u vašem životu, i kako vam astrologija može pomoći da bolje razumijete sebe.

Uran u znakovima zodijaka, Uran u astrologiji

Uran će u jednom znaku boraviti do 7 godina, godišnje će prijeći do 5 stupnjeva i jednom godišnje bude retrogradan. Uran u znakovima zodijaka prolazi 84 godine. Uran u Ribama predstavlja maštu, umjetnost, posebnost. Osobe će biti veoma tajanstvene i povučene. Uran je vladajući planet Vodenjaka, predstavlja timski rad i organizaciju, toleranciju. Osobe će biti otvorene za pregovore, izgradnju budućnosti. Uran je u Jarcu boravio od 1988 do 1995 godine, donio je ambicioznost, želju za ostvarivanjem ciljeva. Osobe će biti egoistične te buntovne, borit će se za ostvarenje krajnjeg cilja.

Uran u Strijelcu predstavlja slobodu izražavanja. Osobe će biti željne promjena i avantura, često su skeptici i agnostici. Uran je u Škorpionu boravio od 1975 do 1981 godine, donio je hladnokrvniji pristup te snažne emocije. Osobe će biti teške za okolinu, zatvorene i fokusirane na sebe. Uran je u Vagi boravio od 1968 do 1975 godine, donio je kreativnost i umjetnost. Osobe će biti umjetnički nastrojene. Uran je u Djevici boravio od 1962 do 1968 godine, donio je opreznosti i analitičnost. Osobe će biti pažljive prirode.

Uran je u Lavu bio prisutan od 1956 do 1962 godine, donio je izražajnost te velikodušnost. Osobe će biti velikodušne te ambiciozne. Uran je u Raku bio prisutan od 1949 do 1956 godine, donio je buntovnost i stav. Osobe će biti fokusirane na putovanje i gledanje van okvira. Uran je u Blizancima bio prisutan od 1942 do 1949 godine, donio je neorganiziranost i napetost. Osobe će biti dinamične te uvjerljive u svom predstavljanju.

Uran je u Biku bio prisutan od 1935 do 1942 godine, donio je materijalistički fokus. Osobe će biti fokusirane na novac i zaradu. Uran je u Ovnu bio prisutan od 1928 do 1934 godine, donio je nenametljivost, agresivnost i samovoljnost. Osobe će biti fokusirane same na sebe. Uran u znakovima zodijaka predstavlja razne kvalitete, no njegov cilj je usmjeriti osobu na rast i razvoj preko stava.

Tagovi: