Što je astrologija

Što je astrologija

Što je to astrologija?

Mnogi od nas smo već čuli za pojam astrologija, no malo tko zaista zna što se pod tim pojmom smatra. Astrologija vam je zapravo znanost ili studija koja se bavi s proučavanjem zvijezdi i planeta te proučava kako one utječu na čovjeka, njegovu osobnost i na slijed događaja na Zemlji. Mnogi znanstvenici smatraju astrologiju kao praznovjerjem i da nema znanstvenih dokaza o tome da nebeska tijela mogu ostaviti utjecaja na čovjek i slijed događaja, iako je u početku ona bila znanost, no s razvojem astrofizike i sličnih znanosti, astrologiju su gurnuli u stražnji plan. No, mnogobrojne današnje kulture i dalje vjeruju u astrologiju i smatraju kako kretnje planeta mogu ostaviti utjecaja. Najčešće se danas ova pseudoznanost povezuje s pojmovima poput zara tarot i horoskopom. Ukoliko vas zanima što vas dalje očekuje u životu ili biste htjeli da vam astrolog izradi natalnu kartu, onda kontaktirajte profesionalne tarot i astro savjetnike u zara tarot centru.

Kako se primjenuje astrologija?

Mnogi zapravo ne znaju što je astrologija, najčešće ljudi povezuju ovaj pojam s horoskopom i čitanje tarot karti. No, zapravo je ova pseudoznanost puno više od toga. Astrologija, kao što smo i ranije već rekli, se bavi proučavanjem kako nebeska tijela poput planeta i zvijezda na temelju svoje pozicije imaju utjecaj na čovjeka, njegov život i slijed događaja na Zemlji. Jedino što ova znanost ne poznaje je sudbina i ne može vam predvidjeti što će se sve dogoditi u budućnosti, no može vam otkriti neke detalje vezano uz vaš život. Za to se izrađuje astrološka karta ili kako se još naziva natalna karta. Astrološka karta vam je nekovrsna mapa koja prikazuje sve astrološki relevantne faktore u trenutku kada se osoba rodila. Na natalnoj karti su nacrtane položaji planeta Sunčevog sustava, astrološke kuće i položaji astroloških sazviježđa. Također se tu nalaze i horoskopski znakovi, i na temelju svega toga se može više o samoj osobi saznati.

Čemu služi astrologija?

Astrologija nam služi kako bismo uz pomoć nje mogli saznati više o samima sebi, zbog čega nam je osobnosti takva, zašto imamo te neke karakteristike i zašto nas život vodi u tom nekom određenom smjeru. Pritom se izrađuje natalna karta na kojoj se nalaze 12 astroloških znakova, 10 nebeskih tijela (osam planeta, Sunce i Mjesec), 12 horoskopskih znakova i aspekti odnosno kutevi pod kojima se nalaze planeti. Prvo što će astrolog tražiti na astrološkoj karti je koji se znak nalazi pod Sunce, to je znak u kojem ste rođeni, a znak koji se nalazi na istočnoj strani je vaš podznak. Sljedeće se gleda znak pod Mjesecom. Ta tri znaka jako određuju vašu osobnost. Sunce ste vi, Mjesec je vaše drugo ja, dok je podznak vaše unutarnje ja. Potom se gledaju koji su znakovi pod drugim planetima, i tako će vam astrolog otkriti zbog čega jeste takvi kakvi jeste. Zatim se za kraj gledaju koji su znakovi u kojim astrološkim kućama. Astrološke kuće su vam zapravo različita polja života, kao primjerice poslovno polje, ljubavno polje, karijerno polje i slično. Astrologija vam može puno toga otkriti o vama i vašem životu, te ukoliko vas bude ikada zanima izrada astrološke karte, astrolog vam može pomoći u tome te će vam dati detaljno i profesionalno tumačenje.

Tagovi: