Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otvaranje paušalnog obrta

Otvaranje paušalnog obrta

Otvaranje paušalnog obrta i zašto otvarati paušalni obrt

Otvaranje paušalnog obrta je rješenje kada se uz radni odnos bavite nekom dodatnom djelatnosti koja vam donosi zaradu, ali i ako ste nezaposleni pa se želite samozaposliti a planiranja godišnja primanja od obrta ne prelaze 40 tisuća eura. Ova granica ukupnih primanja je i granica za ulazak u sustav PDV, pa ako na godišnjoj razini ne prelazite taj iznos primanja niste obavezni niti ući u sustav PDV.

Ovisno o tome čime ćete se u obrtu baviti razlikuju se i vrste obrta: slobodni, vezani i povlašteni. Otvaranje paušalnog obrta koji se tretira kao slobodni znači da djelatnost možete obavljati bez da za to imate stručnu kvalifikaciju kao kod vezanih obrta ili da morate imate potrebnu dozvolu za obavljanje djelatnosti kao kod povlaštenih obrta.

Prvo što trebate je smisliti ime, naravno koje već ne postoji, kao i kod tvrtki, ime mora biti jedinstveno. Zatim trebate odrediti gdje će biti sjedište vašeg obrta, a to može biti u iznajmljenom prostoru ukoliko djelatnost obrta zahtjeva da prostor bude javni poput frizerskog salona na primjer, no ukoliko djelatnost ne uključuje javnost sjedište obrta može biti i na adresi vašeg prebivališta.

Otvaranje paušalnog obrta prijava, žig i bankovni račun

Sljedeći korak za otvaranje paušalnog obrta je da ovaj obrt trebate upisati u Obrtni registar kako biste dobili rješenje o paušalnom obrtu neophodnom za rad. Vrlo ćete lako pronaći Obrtni registar za vašu županiju, odnosno grad u kojem želite da vaš paušalni obrt ima sjedište. Za prijavu je potrebno ispuniti Obrazac OR i pri tome imati osobnu iskaznicu. Samo otvaranje obrta je besplatno, te nije potreban početni kapital kao kod otvaranja tvrtki. Od dokumentacije je vam je potreban još i ugovor o najmu prostora ili izjava vlasnika nekretnine o ustupanju poslovnog prostora uz vlasnički list. Sve to možete odraditi i putem e-obrti online.

Kao dio postupka otvaranje paušalnog obrta je i izrada pečata koji obavezno treba u sebi sadržavati naziv obrta i adresu, a da biste mogli izraditi pečat treba vam Rješenje Obrtnog registra. Izrada pečata se naplaćuje 25 eura.

Kako biste mogli poslovati potreban vam je i bankovni račun za vaš paušalni obrt koji ćete otvoriti u nekoj od banaka. Banka će vas tražiti Rješenje o paušalnom obrtu, žig, vašu osobnu iskaznicu kako bi mogla otvoriti bankovni račun paušalnog obrta.

Otvaranje paušalnog obrta i obaveze obrta

Ukoliko se samo-zapošljavate otvaranje paušalnog obrta zahtjeva da svoj obrt prijavite u sustav mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Prijavom u sustav mirovinskog osiguranja automatski ćete biti prijavljeni i u sustav zdravstvenog osiguranja, te ćete prema tome i plaćati doprinose mirovinsko i zdravstveno osiguranje kroz paušalni obrt. No, ukoliko ste zaposleni kod nekog drugog poslodavca prijava u mirovinsko i zdravstveno nije potrebna.

No za poreznu prijavu to ne vrijedi, bili vi samozaposleni ili u radnom odnosu kod nekog drugog porez morate i prijaviti i platiti. Prijavu na poreznu upravu ćete napraviti uz pomoć obrasca RPO (registar poreznih obveznika), te ćete porez plaćati kvartalno ovisno o visini primanja koja ćete ostvarivati djelatnošću obrta. Postoje pet poreznih razreda ovisno o visini primanja, te će vam se već prve godine odrediti paušalni iznos poreza koje ćete plaćati, a po godišnjem obračunu ćete dobiti ili povrat više plaćenog poreza ili ćete trebati uplatiti još poreza.

Otvaranje paušalnog obrta za prve dvije godine je oslobođeno plaćanja doprinosa obrtničkoj komori kako bi vam se olakšao početak poslovanja, no kasnije ćete trebati plaćati i ovaj doprinos.

Za poslovanje paušalnog obrta trebat ćete voditi i poslovne knjige od kojih ćete neke trebati predavati Poreznoj upravi kako biste dokazali svoja primanja i kako biste platili porez prema primanjima. Prednost paušalnih obrta je u tome da troškove ne morate pravdati računima, već možete raspolagati zarađenim novcem kako želite nakon što podmirite obavezne poreze i ostala davanja.

Tagovi:

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako biste što brže dobili zajam za kupnju automobila, ključno je slijediti nekoliko koraka koji će osigurati brzu obradu vašeg zahtjeva. Prvo i najvažnije, potrebno je prikupiti sve potrebne dokument