Najpopularnija tarot otvaranja

Najpopularnija tarot otvaranja

Što nam donose tarot otvaranja?

Proricanje budućnosti je uvijek intrigiralo čovječanstvo, što se može vidjeti u brojnim povijesnim primjerima kada su ljudi povezivali određena događanja sa zvijezdama i planetima. Točno podrijetlo tarota je i dalje misterij, što se ne može reći za njegova otvaranja. Tarot majstori su stoljećima usavršavali tehnike tarot otvaranja kako bi ljudima pomogli u boljem razumijevanju prezentacije karte ili karata. Što nam donose tarot otvaranja? Otvaranje i tumačenje karata nam donosi pogled u odgovor koji nas zanima.

Naše pitanje nam može donijeti jednostavne ili složene odgovore, ovisno o slaganju i tumačenju karata. Često možemo vidjeti kako se postavljaju jednostavna pitanja koja donose DA/NE odgovore, no važno je znati da pitanja mogu biti i složena, što znači da će se izvlačiti više karata kako bi dobili potpuni odgovor. Da li nam tarot karte zaista mogu pomoći? Tarot se smatra alatom za proricanje budućnosti, ali važno je naglasiti kako je on primarno alat za upoznavanje nas samih. One nam mogu dati odgovore na pojedina pitanja, ali ne mogu umjesto nas primijeniti odgovor u stvarnom svijetu.

Popularna tarot otvaranja

Najpopularnije otvaranje tarota je ono s tri karte. Ovdje će tarot majstor koristiti karte iz Velike Arkane, i cijelo se otvaranje zasniva na samo tri karte koje predstavljaju našu prošlost, sadašnjost te budućnost. Karta prošlosti nam pokazuje kako nas je prošlost definirala i što iz nje nosimo u sadašnjost. Karta sadašnjosti pokazuje stvari koje će utjecati na našu budućnost. Karta budućnosti nam donosi uvid u ono što nas potencijalno može čekati u budućnosti. Slijedi otvaranje s pet karata.

Ovakva tarot otvaranja su izvrsna za sve one koji žele detaljan uvid u ishod neke situacije. Prva karta će predstavljati prošlost, druga sadašnjost, treća budućnost. Četvrta karta će se nadovezivati sa stvarima koje nas jasno koče u napretku i ostvarivanju ciljeva, dok peta karta simbolizira moguće rezultate. Ovi rezultati mogu biti posljedica akcija koje ćemo poduzeti u sadašnjosti kako bi ostvarili bolju budućnost. U popularna tarot otvaranja ubrajamo i otvaranje sa šest karata. Riječ je o kompletnoj slici neke stvari ili situacije za pojedinu osobu.

Prva karta ovdje predstavlja osobu kojoj se proriče budućnost – ovdje se vidi trenutno stanje te osobe. Druga karta predstavlja suparnike koji su prisutni u životu osobe, treća karta predstavlja događaje iz prošlosti. Četvrta karta ukazuje na sadašnjost i događanja koje mogu utjecati na budućnost. Peta karta prikazuje prilike koje su na stolu sada ili u skorijoj budućnosti, dok šesta karta prikazuje konačni rezultat ili ishod.

Tarot otvaranja uvijek daju točne odgovore

Osim gore navedenih tarot otvaranja, postoje i mnoga druga – kompliciranija otvaranja koja se sastoje od više karata. Da li svako otvaranje daje točne odgovore? Ovisno o želji za odgovorom. Odgovor karata će jedino biti potpun i točan ako je osoba koja postavlja pitanje spremna na otvorenost i iskrenost. Kod postavljanja pitanja mora postojati određena emocija i želja za odgovorom, jer jedino tako možemo dobiti pravi odgovor. Što kada dobijemo odgovor? Kada nam tarot otvaranja daju odgovor, na nama je što ćemo učiniti s njime.

Gledajmo to ovako – Tarot nam je pružio odgovor, dao lekciju i uputio nas u neko rješenje. Na nama je da to primijenimo u svakodnevnom životu i napravimo neki korak koji može utjecati na našu sadašnjost i budućnost. Što ako se ignorira to što je viđeno u kartama? U tom slučaju vaš život nastavlja jednakim tonom, bez ikakvih poboljšanja ili novo otvorenih vrata. Imajte na umu da vam tarot zaista može promijeniti život, zato je bitno ozbiljno shvatiti čitanja i probati saznati što više korisnih informacija.

Tagovi: