Najbolji SEO blogovi koje trebate pratiti

Najbolji SEO blogovi koje trebate pratiti

Što nas SEO blogovi mogu naučiti?

Danas uspjeh mnogih firmi ovisi o njihovoj poziciji u rezultatima pretrage na Google-u. Kako bi bili u top 5, morate uvijek biti u toku s čimbenicima koji mogu bitno utjecati na Google ranking. SEO je kao područje poslovanja veoma zanimljivo, prije svega veoma dinamično, kao i kompleksno te kompetitivno. Možemo ga podijeliti na cijeli niz subspecijalizacija kao content writing, page speed, link building itd. Zato, ako želite pratiti najnovije SEO trendove, tada obavezno morate imati pristup najnovijim informacijama u svijetu digitalnog marketinga.

Što nas SEO blogovi mogu naučiti? Neovisno o tome da li ste početnik ili stručnjak u SEO svijetu, uvijek možete naučiti nešto novo. SEO blogovi se redovito ažuriraju prema trendovima i promjenama u svijetu digitalnog marketinga, i često su najbolje mjesto za posjetiti ako želimo naučiti nešto ili ako nismo sigurni u nešto. Stoga, ako želite pratiti najnovije SEO trendove, obavezno morate imati pristupe informacijama koje se odnose na navedenu temu. Sa obzirom na količinu informacija u svijetu digitalnog marketinga, nemoguće je pratiti samo jedan blog, stoga vam preporučujemo da pratite njih par i da učite i nadopunjavate znanje iz više izvora.

Najbolji SEO blogovi

Najbolji SEO blogovi nam pomažu u tome da smo uvijek informirani o najnovijim trendovima na online tržištu. Koji su najbolji SEO blogovi i zašto? Moz – Riječ je o najstarijem i vodećem SEO blogu današnjice. Ovdje pronalazimo vodiče za početnike, kao i mnoštvo starijih/novijih tema vezanih za digitalni marketing. Search Engine Journal (SEJ) – Blog koji se isključivo bavi temama SEO optimizacije i nudi nam razne algoritme koji su korisni za optimizaciju, kao i tražilice. Content Marketing Institute (CMI) – Svakodnevno donosi objave na temu najnovijih trendova u svijetu content marketinga. Sastoji se uglavnom od stručnih savjeta i analiza.

Digital Marketer – Blog koji je orijentiran na digitalni marketing, pronalaze se teme vezane za online marketing, content marketing, optimizaciju, konverziju. Neil Patel – Blog koji se temelji na content marketingu, i raznim drugim alatima i aplikacijama koje koriste za analizu sadržaja. Na blogu se nalaze određeni upiti, tutorijali i statistike, kao i primjeri uspješnog marketinga. Unbounce – Blog koji je fokusiran na content marketing. Objavljuje redovite webinare i besplatne alate koji služe za analizu pretvorbe. Bavi se izradom, integracijom i optimizacijom stranica.

Conversion XL – Cilj bloga je povećati sami broj konverzija, no on također provodi i određene eksperimente, studije i objave na temu tekstova i optimizacije. Orbit Media – Bavi se temama vezane za content marketing, web dizajn, optimizacijom i analitikom. Posvećuju pozornost organskim pretragama, izgradnji povratnih poveznica i sl. Također bi napomenuli i sljedeće blogove: Animalz, Social Media Examiner, Pufer, Sprout Social, Marketing Land, Matthew Barby. Na svim navedenim blogovima pronaći ćemo odgovor na pitanje što je SEO optimizacija i na što sve trebamo obratiti pažnju ako želimo uspješno poslovati online.

Zašto se prate SEO blogovi?

Kojim god područjem marketinga se zapravo bavili, online putem ćemo pronaći najbolje stručnjake i savjetnike koji besplatno prenose svoje znanje na one u potrebi. Najbolji marketinški blogovi koji dolaze s područja digitalnog marketinga, osobito društvenim medija kao i content marketinga nam donose nezaobilazan materijal. Potrebno ih je pratiti radi konstantnih promjena u digitalnom marketingu, a ako želimo biti prvi moramo biti informirani. Moramo imati na umu da se tržišni brendovi mijenjaju iz dana u dan, a najbolji način za praćenje određenih informacija su razni blogovi koji se ažuriraju prema novitetima na tržištu.

Neovisno o tome da li ste početnik ili stručnjak u svijetu digitalnog marketinga i SEO optimizacije, nikada ne škodi baciti oko na novitete na tržištu i možda malo preusmjeriti svoje poslovanje prema potrebama tržišta. Sve teme koje se nalaze na navedenim blogovima su pisani sa strane stručnjaka koji su nekada na teži način morali naučiti ono što je nama danas servirano na dlanu. Naravno, na ovim blogovima ćete također naći i teme koje nisu vezane striktno za online poslovanje i digitalni marketing.

Tagovi:

Kako podesiti vpn na računalu

Kako podesiti vpn na računalu

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između računala i interneta. VPN šifrira podatke koji se prenose između računala i interneta, čime se osigurava da

Kako se baviti pisanjem teksta za blogove

Kako se baviti pisanjem teksta za blogove

Kada napravite blog, imate priliku zaroniti duboko u svoje najdraže teme gdje možete istaknuti svoju stručnost i na taj način izgraditi zajednicu čitatelja i fanova koji se zanimaju za Vaš rad.

Kako izabrati odgovarajuće gume za vozilo

Kako izabrati odgovarajuće gume za vozilo

Možda biranje guma i nije najjednostavniji zadatak za sve vozače, ali je jednako važno za sve jer u ako pješačite “čizma glavu čuva”, a ako se vozite “guma glavu čuva”. Nove gume čuvaju vašu sigurnost