Muž me ne poštuje

Muž me ne poštuje

Muž me ne poštuje može li se to promijeniti

Često se žalite prijateljicama ili svojem psihijatru na ponašanje svog muža u vašem domu i vašem braku, ali i dalje mislite kako će s vremenom biti bolje. Izgovarate tu rečenicu, muž me ne poštuje može li se to promijeniti, puni nade da se zbilja i može promijeniti. Ponašate se ka da je obolio od neke bolesti i samo trebate čekati da ozdravi, a on vas i dalje ignorira, gleda kroz vas, ne pomaže u kućanstvu i oko djece.

Često je nejasna ta žalopojka, muž me ne poštuje ili je samo tanka crta između njegovog teškog karaktera, njegove sebičnosti, ponižavanja, manipulacija, laži, isključivosti i isključivanja. Ponekada vam se čini samo da je namjerno neotesan i nepristojan prema vama, vašoj obitelji i vašim prijateljima jer pljuje po svemu što je vama važno i sveto. Zavidno gledate i slušate sretne žene oko sebe i turobno i s osjećajem krivnje se vraćate u svoj dom, kao da ste vi krivi za muževu zlovolju.

Muž me ne poštuje jesam li ja za to kriva

Osjećaj nesretnosti i promašenosti vas ne napušta ni jednog trenutka, istina nikada nije bilo tučnjave i burnih svađa u vašem braku, ali i ono malo početnog žara je nestalo odmah nakon vjenčanja i samo se pogoršalo kada su se djeca rodila. Dok se žalite riječima muž me ne poštuje jesam li ja za to kriva vi ipak zvučite kao žrtva i to nepoštovanje možda i jest vrsta zlostavljanja, pa ipak niste spremni odustati i otići od njega.

Naravno da ćete ako vam svakodnevno govori “glupa si, nesposobna si, ružna si, debela si” i slične stvari zaključiti, muž me ne poštuje, ali ne bi vi za to trebali imati osjećaj krivnje, jer njegovo ponašanje je ogledalo njegovog karaktera, a ne onoga u što on vas uvjerava. Takvo njegovo ponašanje jest oblik zlostavljanje, vrhunske narcisoidnosti, egocentričnosti i sebičnosti. Ako vas ponižava pred prijateljima i obitelji samo da bi sebe istaknuo to ponižavanje može imati i patološki karakter.

Muž me ne poštuje želi li me se riješiti

Najstrašnije je kada mislite da nemate izbora i da morate trpjeti sve muževe ispade da spasite brak. I dok je on sve gori, vi mu opsesivno pokušavate ugoditi na sve načine, jurite s posla doma, uvijek kuhate što voli, držite kuću u redu i stišavate djecu da se tata ne naljuti. Na kraju ipak dok ga gledate odsutnog pred televizorom sami sebi s tugom kažete muž me ne poštuje želi li me se riješiti.

Možda bi shvatio da mu prestanete ugađati, da mu pokažete da vam to ne može raditi i da to više nećete trpjeti. Da jednoga dana nema ručka, čistih čarapa, nijedne opeglane košulje, možda bi vas počeo gledati drugačijim očima i s više poštovanja. Bacite njegove razbacane čarape u smeće i prestanite se žaliti muž me ne poštuje, pronađite svoje izgubljeno samopoštovanje, oduprite se i natjerajte ga da svoje poštovanje zasluži, da sam uzme svoje pivo iz frižidera.

Tagovi:

Gdje pronaći dečka

Gdje pronaći dečka

Vječno pitanje kako pronaći ljubav je u svim vremenima imalo svojih otegotnih okolnosti jer su u starim vremenima tu potragu ograničavale društvene norme, a danas otuđenost i nepovjerenje u lju

Kako spasiti vezu od prekida

Kako spasiti vezu od prekida

Ljubavne veze su krhko tkanje i lako se zamrse, zapetljaju, iskompliciraju i prekinu, a dvije osobe koje su do jučer bile spremne umrijeti jedna za drugu više se ni pogledati ni dodirnuti ne mogu. Da

Kako ga zavesti

Kako ga zavesti

Igra zavođenja je urođena svakoj ženi, ali hoće li je primijeniti ipak ovisi o njezinoj samouvjerenosti. Bez kontakta očima nikada se nećete naći u njegovom fokusu. Pomilujte ga vragolastim pogledom,