Muž me ne poštuje

Muž me ne poštuje

Muž me ne poštuje može li se to promijeniti

Često se žalite prijateljicama ili svojem psihijatru na ponašanje svog muža u vašem domu i vašem braku, ali i dalje mislite kako će s vremenom biti bolje. Izgovarate tu rečenicu, muž me ne poštuje može li se to promijeniti, puni nade da se zbilja i može promijeniti. Ponašate se ka da je obolio od neke bolesti i samo trebate čekati da ozdravi, a on vas i dalje ignorira, gleda kroz vas, ne pomaže u kućanstvu i oko djece.

Često je nejasna ta žalopojka, muž me ne poštuje ili je samo tanka crta između njegovog teškog karaktera, njegove sebičnosti, ponižavanja, manipulacija, laži, isključivosti i isključivanja. Ponekada vam se čini samo da je namjerno neotesan i nepristojan prema vama, vašoj obitelji i vašim prijateljima jer pljuje po svemu što je vama važno i sveto. Zavidno gledate i slušate sretne žene oko sebe i turobno i s osjećajem krivnje se vraćate u svoj dom, kao da ste vi krivi za muževu zlovolju.

Muž me ne poštuje jesam li ja za to kriva

Osjećaj nesretnosti i promašenosti vas ne napušta ni jednog trenutka, istina nikada nije bilo tučnjave i burnih svađa u vašem braku, ali i ono malo početnog žara je nestalo odmah nakon vjenčanja i samo se pogoršalo kada su se djeca rodila. Dok se žalite riječima muž me ne poštuje jesam li ja za to kriva vi ipak zvučite kao žrtva i to nepoštovanje možda i jest vrsta zlostavljanja, pa ipak niste spremni odustati i otići od njega.

Naravno da ćete ako vam svakodnevno govori “glupa si, nesposobna si, ružna si, debela si” i slične stvari zaključiti, muž me ne poštuje, ali ne bi vi za to trebali imati osjećaj krivnje, jer njegovo ponašanje je ogledalo njegovog karaktera, a ne onoga u što on vas uvjerava. Takvo njegovo ponašanje jest oblik zlostavljanje, vrhunske narcisoidnosti, egocentričnosti i sebičnosti. Ako vas ponižava pred prijateljima i obitelji samo da bi sebe istaknuo to ponižavanje može imati i patološki karakter.

Muž me ne poštuje želi li me se riješiti

Najstrašnije je kada mislite da nemate izbora i da morate trpjeti sve muževe ispade da spasite brak. I dok je on sve gori, vi mu opsesivno pokušavate ugoditi na sve načine, jurite s posla doma, uvijek kuhate što voli, držite kuću u redu i stišavate djecu da se tata ne naljuti. Na kraju ipak dok ga gledate odsutnog pred televizorom sami sebi s tugom kažete muž me ne poštuje želi li me se riješiti.

Možda bi shvatio da mu prestanete ugađati, da mu pokažete da vam to ne može raditi i da to više nećete trpjeti. Da jednoga dana nema ručka, čistih čarapa, nijedne opeglane košulje, možda bi vas počeo gledati drugačijim očima i s više poštovanja. Bacite njegove razbacane čarape u smeće i prestanite se žaliti muž me ne poštuje, pronađite svoje izgubljeno samopoštovanje, oduprite se i natjerajte ga da svoje poštovanje zasluži, da sam uzme svoje pivo iz frižidera.

Tagovi:

Ispod površine: Tajne neuzvraćene ljubavi

Ispod površine: Tajne neuzvraćene ljubavi

Podnaslov 1: “Ispod površine: Tajne neuzvraćene ljubavi i emocionalni ledenjaci” Svaki emotivni doživljaj skriva svoje tajne duboko ispod površine, a neuzvraćena ljubav je možda jedna od