Kako spasiti vezu od prekida

Kako spasiti vezu od prekida

Da li se može i kako spasiti vezu od prekida

Ljubavne veze su krhko tkanje i lako se zamrse, zapetljaju, iskompliciraju i prekinu, a dvije osobe koje su do jučer bile spremne umrijeti jedna za drugu više se ni pogledati ni dodirnuti ne mogu. Da li se može i kako spasiti vezu od prekida ovisi samo o dvije osobe koje jesu u toj vezi. Kada dođe do krize u vezi, a u svakoj vezi ima kriza, prisjetite se svojih početaka i onog zanosa i sreće.

Ne dopustite da tuđa mišljenja utječu na vas, ne slušajte druge slušajte jedno drugo. Ne pitajte prijatelje ili roditelje kako spasiti vezu od prekida, oni nisu u toj vezi i ne znaju koliko vas boli i sama pomisao na to da se rastanete. Nekima od njih bi možda baš odgovaralo da prekinete, možda su neke njihove izjave, kritike i tračevi i izazvali krizu u vašoj vezi, a ako se to i dogodi samo će vas sažalijevati neko vrijeme i ništa više.

Kako spasiti vezu od prekida kada je ljubomora uzrok

Ljubomora i posesivnost su najveći neprijatelji ljubavi i unesrećili su i razdvojili više ljubavnih parova nego svi ostali razlozi zajedno. To su dva najjača otrova za svaki ljubavni odnos i najteže je naći način kako spasiti vezu od prekida kada je ljubomora uzrok, naročito kada je ona posve neutemeljena. Naime, ljubomora je iracionalan strah od napuštanja, strah da su svi drugi bolji od vas i da će vam oduzeti voljenu osobu, a racionalni razlozi ne pomažu.

Toksične veze mogu imati i druge uzroke, ali ljubomora i posesivnost su najčešći, a često potiču i druga štetna ponašanja u vezi pa čak i nasilje. Kod patološke ljubomore su savjetovanje i psihoterapija za parove često jedini način kako spasiti vezu od prekida jer je nemoguće održati i sačuvati vezu opterećenu stalnim sumnjičenjima i žestokim ljubomornim ispadima. Šteta je samo što mali broj parova osvijesti da imaju problem koji ne mogu kontrolirati i da zbilja trebaju stručnu pomoć.

Kako spasiti vezu od prekida kada se miješaju treće osobe

Ima parova koji su sretni samo kada su sami, jer u njegovoj obitelji ona nije prihvaćena, a ni on se baš ne sviđa njezinima i tako unakrsno kvare tu vezu poput poput obitelji Capuletti i Montecchi u Romeu i Juliji, najpoznatijoj ljubavnoj drami na svijetu Williama Shaekspira. Tako tjeraju dvoje mladih pred nemoguće izbore i neizvjesno je kako spasiti vezu od prekida kada se miješaju treće osobe, jer izbor između roditeljske i životne ljubavi je nemoguć.

I prijatelji znaju posvađati dvoje ljudi tračevima, izmišljanjima i ocrnjivanjima, kao da je sretan i zaljubljen prijatelj izgubljen prijatelj, a samo su možda ljubomorni na njegovu i njezinu sreću. O preljubima u prijateljskim krugovima se mogu romani pisati, kao da krađom prijateljeve ljubav mogu ukrasti i njegovu sreću. Kako spasiti vezu od prekida u takvim situacijama kada se ljubavne prevare i prijateljske izdaje teško opraštaju to masovni problem modernog doba i bilo bi se najbolje maknuti od svih koji smetaju mladom paru.

Tagovi:

Ispod površine: Tajne neuzvraćene ljubavi

Ispod površine: Tajne neuzvraćene ljubavi

Podnaslov 1: “Ispod površine: Tajne neuzvraćene ljubavi i emocionalni ledenjaci” Svaki emotivni doživljaj skriva svoje tajne duboko ispod površine, a neuzvraćena ljubav je možda jedna od