Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 14:42
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako smanjiti porez na dobit

Kako smanjiti porez na dobit

Kako smanjiti porez na dobit uz zakonske okvire

Brojni poduzetnici oni veliki, mali ili srednji barem na kraju poslovne godine, ako ne i kroz cijelu godinu razmišljaju kako smanjiti porez na dobit. Svi koji posluju sa profitom obveznici su plaćanja poreza na dobit u državi u kojoj posluju. Tako je u svim državama svijeta, razlika je samo u iznosu koji je u većini država određen postotkom od ostvarenog profita.

Ovisno i o vrsti poslovnog subjekta, da li je to tvrtka, obrt ili pojedinac fizička osoba, svi će na kraju ako ostvaruju dobit, profit plaćati porez na dobit u nekom obliku. Zašto se plaća porez na dobit uopće, te kako ga se može smanjiti? Svaka država želi svoj dio kolača opterećujući tim nametima osobe, tvrtke, obrte koji posluju pozitivno. No, zanimljivo je da su banke, crkve oslobođene plaćanja poreza na dobit, iz razloga o kojem je država odlučila.

Način kako smanjiti porez na dobit ovisi o vašem poslovanju. Računovodstvenim je standardima i računovodstveno-poreznim zakonima je propisano kako se moraju voditi poslovne knjige u poslovanju tvrtke, obrta i pojedinca.

Kako smanjiti porez na dobit redovnim poslovanjem

Zakonski okviri diktiraju način na koji se vode poslovni događaji u poslovnim knjigama i prostora za manipulaciju nema baš puno. Troškovi koji nastaju kroz poslovanje mogu diktirati i način kako smanjiti porez na dobit. Ukoliko su troškovi poslovanja porasli zbog porasta cijena, a na vrijeme niste i vi dignuli svoje prodajne cjenike, vaš će konačni rezultat dobiti, profita biti manji. To je jedan od načina kako smanjiti porez na dobit, no to je svakako način koji ide na vašu štetu i štetu tvrtke jer će u konačnici i zarada biti manja za isplatu vlasniku.

Ono što svaki dobar knjigovođa i računovodstveno porezni stručnjak u tvrtki treba upozoriti upravu tvrtke ili vlasnika obrta je da određeni troškovi nisu porezno priznati i samim njihovim nastankom uvećavaju poreznu osnovicu na koju se obračunava porez na dobit.

Takvi troškovi su na primjer troškovi reprezentacije, kada tvrtka, obrt ugošćava, plaća nešto nekom svom poslovnom partneru. Ti troškovi se u ukupnom iznosu zajedno sa PDV pribrajaju poreznoj osnovici te na takve troškove još dodatno plaćate porez na dobit. Ima više vrsta takvih troškova koji opterećuju poreznu osnovicu i koji uzrokuju veći iznos poreza na dobit koji na kraju treba platiti. Smanjivanjem takvih troškova ili barem kontrolom takvih troškova može se utjecati na smanjenje iznosa poreza na dobit koji na kraju treba platiti.

Kako smanjiti porez na dobit kombinacijama gubitak – dobitak

Ukoliko se želite odreći dobiti možete i poslovati na načina da nekoliko godina poslujete sa gubitkom. No, ukoliko namjerno to radite vjerujte da poreznim kontrolama će država to vrlo brzo otkriti. U doba visokih inflacija i recesije nije neobično da tvrtke posluju sa gubitkom jer povećanje troškova energenata uvelike utječu na svako poslovanje, a ako Uprava na vrijeme ne reagira vrlo lako je moguće da će tvrtka poslovnu godinu završiti negativnim rezultatom na koji neće platiti porez na dobit nego će se obračunavati porezni gubitak koji se može prenositi iz godine u godinu zadnjih pet godina.

Prijenos poreznog gubitka koji je poslovno opravdan je jedan od načina kako smanjiti porez na dobit. Naime, ako tvrtka posluje gubitkom par godina i to opravdanim gubitkom tih par godina ne treba plaćati porez na dobit jer se na gubitak ne može plaćati porez na dobit.

Porezni gubitak kao način kako smanjiti porez na dobit može se koristiti maksimalno pet godina, pa ako tvrtka posluje više od pet godina sa gubitkom gubi pravo na porezni gubitak ostvaren u povijesno šestoj ili više godina, gubi pravo na korištenje neovisno o iznosu.

Tagovi:

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako biste što brže dobili zajam za kupnju automobila, ključno je slijediti nekoliko koraka koji će osigurati brzu obradu vašeg zahtjeva. Prvo i najvažnije, potrebno je prikupiti sve potrebne dokument