Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu

Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu

Spriječite neželjenu kupnju, kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu

Digitalna tehnologija u dječjim rukama ili u rukama informatički nevještih osoba donosi mnogo neželjenih i slučajnih klikanja posvuda. Tako dolazi i do neželjenih ili slučajnih kupnji koječega. Ako to želite izbjeći, spriječite neželjenu kupnju, kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu je jednostavno, a spriječit će i druge osobe da kupuju preko vašeg računa. Koristit ćete svoju lozinku koju morate utipkati svaki put kada stvarno i želite nešto kupiti, jer bez nje kupnja neće biti moguća.

Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu, bit je u tome da možete surfati Google Play trgovinom bez straha da će vam se prst omaknuti i potvrditi kupovinu nečega što samo informativno pretražujete. Prvo smislite lozinku koju ćete samo vi znati, dakle, nikome je ne dajete, ako je i odlučite ustupiti nekome za jednokratnu kupnju ili vam je netko “provalio” lozinku odmah je promijenite, jer vam je to jedina zaštita i ograničenje od neželjenih ili slučajnih kupovina.

Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu u par koraka

Napravite to odmah, osigurajte se od svih omaški i neželjenih ili slučajnih kupovina. Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu u par koraka. Otvorite google play aplikaciju, kliknite na Menu key i idite u Postavke/Settings, pronađite opciju User Controls i kliknite na “Use password to restrict purchases”, zatim odaberite “For all purchases through Google Play on this device”, nakon ovih koraka za svaku namjernu i planiranu kupovinu sustav će tražiti da unesete svoju šifru.

Upišite na svoj Google Account svoju lozinku i potvrdite je klikom na OK, eto kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu, zbilja je jednostavno. Sada bezbrižno surfate sami, a slobodno pustite i svoju djecu da surfaju i skidaju besplatne aplikacije, jer više slučajne ili neželjene kupovine na google play nisu moguće, lozinka je sigurna zaštita od toga. Lozinku zna osoba koja plaća i tako i treba biti, lozinka se ne posuđuje i ne odaje nikome.

Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu i odobrenje za kupnju članovima obitelji

Ako imate višečlanu obitelj i pratite svoju djecu što rade i kuda se kreću na internetu, a već ste unijeli sigurnosnu šifru za kupnju, možda ćete poneka odobrenja trebati unijeti ostalim članovima obitelji. Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu i odobrenja za kupnju članovima obitelji se rješavaju u postavkama, a kontrolu i odobrenja pratite preko Family linka. Iako je sve aplikacije za djecu bolje pratiti preko Google Kids Spacea jer mailom dobivate sva praćenja.

Kako šifrom ograničiti kupovinu na google play storeu i koja sve odobrenja možete dati ostalim članovima važno je znati najviše zbog djece. Zato pregledajte odobrenja da bi lakše izabrali, jer možete odobriti sav sadržaj, samo sadržaj koji se kupuje i plaća, možete odobriti samo kupovinu aplikacija ili jednostavno izabrati opciju “odobrenje nije potrebno”. Mnogi roditelji su se prvo “nasanjkali” na visoke račune koje su na google play storeu napravila njihova radoznala djeca pa tek onda naučili kako to spriječiti.

Tagovi:

Kako podesiti vpn na računalu

Kako podesiti vpn na računalu

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između računala i interneta. VPN šifrira podatke koji se prenose između računala i interneta, čime se osigurava da

Najbolji SEO blogovi koje trebate pratiti

Najbolji SEO blogovi koje trebate pratiti

Danas uspjeh mnogih firmi ovisi o njihovoj poziciji u rezultatima pretrage na Google-u. Kako bi bili u top 5, morate uvijek biti u toku s čimbenicima koji mogu bitno utjecati na Google ranking. SEO je

Kako se baviti pisanjem teksta za blogove

Kako se baviti pisanjem teksta za blogove

Kada napravite blog, imate priliku zaroniti duboko u svoje najdraže teme gdje možete istaknuti svoju stručnost i na taj način izgraditi zajednicu čitatelja i fanova koji se zanimaju za Vaš rad.