Kako se odviknuti od slatkog

Kako se odviknuti od slatkog

Kako se odviknuti od slatkog uz postupne zamjene

Slastice, slatkiši i ostala hrana prepuna šećera svakodnevno nas okružuje te nam je često teško odoljeti istoj. Slatka hrana može uzrokovati mnoge probleme, od samog nakupljanja kilograma, no isto tako može potpomognuti razvoju nekih zdravstvenih problema. Slatkome je teško odoljeti, no nekad smo prisiljeni napraviti neke promjene u životu da bi pomogli našem tijelu funkcionirati bolje. Kako se odviknuti od slatkog u nekim je situacijama težak pothvat, posebice ukoliko je netko veliki ljubitelj istog i ne može zamisliti život bez slastica. Kako se odviknuti od slatkog najbolje je raditi postepeno, nikako potpuno izbacivanje slatkog u potpunosti iz prehrane. Postepena zamjena slatkog svodi se na zamjenu slatkog sa zdravijim namirnicama kao što je voće ili namirnicama u kojima se šećer mijenja s prirodnim šećerima kao što je onaj iz datulja ili sličnog. odvikavanje od slatkog također uključuje i kontrolu namirnica koje se kupuju u trgovini pa je tako potrebno gledati nutritivne vrijednosti proizvoda.

Kako se odviknuti od slatkog i što pratiti na deklaracijama

Kako se odviknuti od slatkog zahtijeva disciplinu te se ono ne događa preko noći. Koji god da je razlog želje za odvikavanjem od slatkog, bilo da se radi o želji za smanjivanjem kilograma ili poboljšanje općeg zdravstvenog stanja, potrebno je biti ustrajan. Kako se odviknuti od slatkog iziskivat će i ponešto vremena jer je dobar način za smanjenje unosa slatkog taj da prilikom kupovanja namirnica u trgovini pratite deklaracije proizvoda. Proizvodi na policama prepuni su šećera, čak i oni za koje mislite da ih nemaju ili ih sadrže u minimalnim količinama. Zato je potrebno pratiti što piše na deklaracijama jer se slični proizvodi mogu u potpunosti razlikovati po sastojcima što u krajnjoj liniji može rezultirati i različitim količinama šećera koje sadrže. Kada god ste u prilici, kupujte proizvode koji rafinirani šećer mijenjaju onim prirodnim šećerima. Kako se ranije navelo u tekstu, postoje šećeri iz prirode koji su alternativa rafiniranom šećeru koji je uzročnik mnogih problema.

Kako se odviknuti od slatkog uz nove rutine

Kako se odviknuti od slatkog zahtijeva i neku rutinu te promjene životnih navika. Za početak, svako jutro napravite kvalitetan doručak koji će vaše tijelo napuniti energijom kako ne bi imali potrebe za brzim šećerima. Za doručak izbjegavajte slatke žitarice ili proizvode iz pekare koji su prepuni šećera te ih zamijenite punozrnatim žitaricama i voćem koje će vam dati energiju, no isto tako ćete se na taj način zasladiti. Sljedeći korak kako se odviknuti od slatkog je da prilikom odlaska u trgovinu ne kupujete slatkiše i slične namirnice jer ukoliko ih nemate nadohvat ruke u kući, manja je šansa da ćete iste poželjeti unositi u tijelo. Iako voće nikad neće moći zamijeniti slatkiše kao takve, kada se tijelo zaželi šećera, voće je dobra zamjena kako bi tijelo dobilo energije koja mu treba te kako bi se utažila želja za slatkim. Potpuno odvikavanje od slatkog u današnjem svijetu nemoguća je misija, no uz malo discipline i ustrajnosti, slatko je moguće smanjiti na minimum.

Tagovi:

Kako smanjiti apetit

Kako smanjiti apetit

Živimo u vremenu u kojem smo okruženi pojavom mršavih ljudi te se mnogi trendovi vežu upravo uz takve ljude. Iz tog razloga mnogi žele izgubiti koji kilogram, no u tome ih uvelike sprječava čest osjeć

Kako potamniti kosu

Kako potamniti kosu

Svake godine, pa i sezone svjedočimo raznim promjenama u trendovima, od same odjeće, preko make-upa pa sve do kose. U posljednje vrijeme je opet u trendu tamnija kosa i mnogi bi rado napravili tu prom