Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 17:16
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti zaštičeni račun

Kako otvoriti zaštičeni račun

Kako otvoriti zaštićeni račun i zašto je potreban

Što je zaštićeni račun i zašto vam je potreban, te kako otvoriti zaštićeni račun. Prvo zaštićeni račun je bankovni račun pojedinca građana koji je na svom prvobitnom osnovnom tekućem računu dobio ovrhu, odnosno prisilnu naplatu jer neka dugovanja nije podmirio ili ih je djelomično podmirio. Predmet ovrhe mogu biti nepodmirene rate kredita, neplaćeni računi na primjer za struju, vodu, plin i slično, neplaćena rata leasinga za auto ili neki drugi predmet leasinga, kreditnih kartica. Dakle, apsolutno sve što sta primili a niste podmirili može biti predmet ovrhe, onaj kome niste platili pokrenut će tužbu za ovrhu te će sud odlučiti i donijeti rješenje o ovrsi kojim će se vaš bankovni račun opteretiti za cjelokupni iznos ovrhe odjednom uvećan za troškove parnice ovrhe.

Naravno, ako prije niste mogli platiti ratu, nećete ni sada moći otplatiti cjelokupan dug pa će u većini slučajeva bankovni račun biti blokiran iznosom ovršnog duga. No, od nečega trebate i živjeti i imate redovita primanja, znate da imate pravo preusmjeriti dio svojih primanja na zaštićeni račun sa kojeg se ovrha ne smije oduzimati i sve što trebate je saznati kako otvoriti zaštićeni račun.

Gdje i kako otvoriti zaštićeni račun

Bez obzira da li ste u blokadi ili niste, ukoliko imate ovrhu možete otvoriti zaštićeni račun. Pitate se kako otvoriti zaštićeni račun? Jedna jedina institucija gdje možete otvoriti zaštićeni račun je FINA. Samo otvaranje zaštićenog računa kod FINA možete napraviti na način da to riješite u poslovnici ili online.

Za otvaranje zaštićenog računa bit će potrebno popuniti obrazac te dostaviti potrebnu dokumentaciju. Ukoliko umjesto plaće primate drugi dohodak od ugovor a o djelu ili autorski honorar bit će potrebno od Porezne uprave zatražiti potvrdu o iznosu drugog dohotka kako bi se i on preusmjerio na zaštićeni račun.

Kada predate zahtjev dobit ćete broj pod kojim se vodi vaš predmet pe pomoću tog broja u aplikaciji e-građani možete pratiti status svog zahtjeva. Po pozitivnom rješenje o otvaranju zaštićenog računa obavijestit ćete svog poslodavca da preusmjeri dio vaših primanja na zaštićeni račun kako biste imali dovoljno sredstava za egzistenciju. Sve upute o tome kako otvoriti zaštićeni račun dobit ćete u FINA-i prilikom popunjavanja zahtjeva.

Kako otvoriti zaštićeni račun i koja primanja su zaštićena

Nakon što ste saznali kako otvoriti zaštićeni račun, trebate znati i koja primanja može preusmjeriti na zaštićeni račun kako vam ovrha ne bi ta primanja oduzela. Prvo ukoliko imate redovita primanja trebate znati da na zaštićeni račun možete preusmjeriti dvije trećine prosječne neto plaće u RH. No, ako se ovrha provodi zbog zakonskog uzdržavanja, naknade zbog narušenog zdravlja, gubitka ili nedostatka radne sposobnosti, iznos od jedne polovine vaših primanja je izuzet od ovrhe.

Dalje trebate znati da su od ovrhe izuzeta i neka druga primanja, poput naknada po osnovi socijalne skrbi, privremene nezaposlenosti od HZZ-a, naknade po osnovi uzdržavanja definirana zakonom, naknade zbog tjelesnih ozljeda zbog invaliditeta, dječji doplatci, stipendije i razne pomoći studentima i učenicima, naknade za rad zatvorenicima, te naknade za priznanja i odličja.

FINA će vam dati sve potrebne podatke i informacije kako otvoriti zaštićeni račun i koja primanja i naknade imate pravo preusmjeriti na zaštićeni račun, te ćete o otvorenom zaštićenom računu obavijestiti isplatitelje tih naknada i primanja.

Tagovi:

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako biste što brže dobili zajam za kupnju automobila, ključno je slijediti nekoliko koraka koji će osigurati brzu obradu vašeg zahtjeva. Prvo i najvažnije, potrebno je prikupiti sve potrebne dokument