Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku u svrhu zaštite privatnosti

Facebook i Google prikupljaju sve podatke svih svojih korisnika i nitko živi ne una što sve znaju o vama, a svaki osobni podatak se može zloupotrijebiti, a i hakeri tako lako dođu do vaših osobnih podataka. Što god da tražite na internetu, koga god da pratite, sve je zabilježeno u internetskoj memoriji. Svi bi trebali naučiti kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku u svrhu zaštite privatnosti, možete to napraviti u svega par jednostavnih koraka.

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku, možete brisati pojedinačna pretraživanja, a opcija clear searches može obrisati sva vaša pretraživanja. Takva čišćenja je preporučljivo i korisno redovito raditi i vjerujte manje ćete na vašu e-mail adresu dobivati neželjene pošte i reklama koječega što vam ne treba. Sve spam poruke do vas stižu zahvaljujući plutanju vaših osobnih podataka putevima vaših pretraživanja, jer postoje načini da se takvi podaci izvuku iz vaših pretraživanja i tko zna zašto se sve mogu upotrijebiti.

Kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku u svega par klikova

Kada pratite upute brzo naučite kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku u svega par klikova. Opcija filter pokazuje povijest pretraživanja, klikom na save changes dobivate mogućnost pretraživanja te povijesti po godinama a kroz filter možete vidjeti i sve oznake “sviđa mi se” ili druge reakcije na svoje postove. Izaberite razdoblje/godinu i uključite čišćenje. Dakle, da bi došli do povijesti morate kliknuti na search history, pregledate povijest starih pretraživanja novim pretraživanjem, samo tako ćete znati što želite obrisati.

Brisanje pretraživanja je poput velikog pospremanja, a evo kako to možete učiniti na svom mobitelu. Ne želite da netko prati vaša lutanja po virtuali i vidi kako pratite svoju bivšu ljubav, naučite kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku na mobitelu. U dnu vašeg mobitela u desnom kutu ulazite u svoj profil, pokažu se tri točkice, izaberite postavke, potražite povijest pretraživanja i kliknite brisanje, čišćenje ili clear searches i vaša pretraživanja će biti obrisano i očišćeno.

Kada znate kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku čuvate svoju sigurnost

Vi odlučujete koja pretraživanja ćete obrisati, jer možete ih brisati pojedinačno dok ih pregledate jednostavnom naredbom obriši ili izbriši (delete), a možete obrisati cijelu povijest pretraživanja što u funkciji zaštite osobnih podataka može biti najbolja opcija. Kada znate kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku čuvate svoju sigurnost iako vas Facebook kod svakog brisanja pita “jeste li sigurni da želite obrisati tu stavku ili sve stavke” i tako vam daje vremena da se možda ipak predomislite.

Brisanje postavki pretraživanja čini sadržaje na vašem profilu protočnijim, prozračnijim i bržim. Znati kako obrisati povijest pretraživanja na Facebooku je ne samo korisno, nego i potrebno, pogotovo ako se kroz vaša pretraživanja na vas zakače neki zlonamjerni vrebači. Kako biti prisutan javno, a ipak sačuvati neke svoje tajne radoznalosti, možete samo ako svoj profil održavate i redovito brišete tragove svojih lutanja po meandrima interneta. Ne želite da baš svatko zna gdje sve vi zavirujete, to je vaša privatna stvar.

Tagovi:

Kako podesiti vpn na računalu

Kako podesiti vpn na računalu

Virtualna privatna mreža (VPN) je tehnologija koja omogućuje sigurnu i privatnu vezu između računala i interneta. VPN šifrira podatke koji se prenose između računala i interneta, čime se osigurava da

Najbolji SEO blogovi koje trebate pratiti

Najbolji SEO blogovi koje trebate pratiti

Danas uspjeh mnogih firmi ovisi o njihovoj poziciji u rezultatima pretrage na Google-u. Kako bi bili u top 5, morate uvijek biti u toku s čimbenicima koji mogu bitno utjecati na Google ranking. SEO je

Kako se baviti pisanjem teksta za blogove

Kako se baviti pisanjem teksta za blogove

Kada napravite blog, imate priliku zaroniti duboko u svoje najdraže teme gdje možete istaknuti svoju stručnost i na taj način izgraditi zajednicu čitatelja i fanova koji se zanimaju za Vaš rad.