Kako naučiti čitati tarot karte

Kako naučiti čitati tarot karte

Tarot karte za početnike

Čitanje tarota je svakako umjetnost, no postavlja se pitanje da li je ta umjetnost namijenjena svima? Odgovor može biti i da i ne, ali to ponajviše ovisi o volji osobe i njenoj intuiciji. Tarot je “zanat” koji se može naučiti, ali ako Vam on prirodno leži – to znači da imate određeni talent koji možete iskoristiti. Kako naučiti čitati tarot karte? Prvi korak je nabavka špila karata. Različiti špilovi mogu imati različite simbole, no za početnike se preporučuju sudbinske karte ili takozvane ciganice. Ukoliko niste sigurni koje karte odabrati, tada je najbolje da se posavjetujete sa stručnjakom, ili da odaberete onaj špil koji Vas najviše privlači.

Što sada? Tarot karte zahtijevaju razvijanje misije. Morate biti svjesni razloga zašto želite naučiti čitati tarot. Da li smatrate da je to poziv, želite pomoći drugima, želite pomoći sebi? Kada ste svjesni svog razloga, tada možete krenuti u proces samog učenja. U procesu učenja, najbitnije je da znate za što ćete koristiti tarot. Da li je on alat za razvoj Vaše intuicije, ili je alat za predviđanje budućnosti? Kada znate namjenu, tada ćete svoju energiju preusmjeriti na same karte, a one će postati Vaš odraz. Sada kada ste svjesni navedenog, možete se prepustiti procesu učenja.

Tarot karte i njihove osnove

Sama osnova je da shvatite kako špil karata funkcionira. Špil sadržava 78 karata koje se dijele na veliku i malu Arkanu, ili 22 i 56 karata. Poželjno je da identificirate svaku kartu, ali isto tako je i poželjno da ste vođeni svojom intuicijom. Što špil predstavlja? Major ili velika Arcana predstavlja arhetipove tarota. Ovdje slike odražavaju život, faze i kušnje kroz koje određena osoba može prolaziti. Predstavlja priču o putovanju čovjeka kroz njegov život. Manja ili mala Arkana opisuje same ljude, događaje, osjećaje i okolnosti s kojima se možemo susresti na osobnom putovanju kroz život.

Tarot karte ovdje prikazuju događaje koji se odvijaju pod našom kontrolom, i pokazuju kako radimo određene stvari u životu. Manja Arkana se sastoji od 4 dijela ili odijela, a svaki dio se povezuje s različitom elementom: Štapići će predstaviti vatru, pehari vodu, Pentakli zemlju i mačevi zrak. Naravno, morate biti svjesni da memoriranje 78 karata traži trud i vrijeme, zato je za početak poželjno da se služite sa šalabahterom i da razvijate intuiciju. Tarot karte će Vas naučiti da vjerujete sami sebi, a to je itekako ključni faktor kada čitate karte nekome drugome. Ukoliko niste sigurni u navedeni proces, savjet uvijek možete potražiti na Tarot vizija.

Kako naučiti čitati tarot karte?

Najvažniji korak je igranje sa osnovama. Kupite knjigu na tematiku “Kako naučiti čitati tarot” i polako prolazite kroz osnove karata. Knjige će Vas najčešće voditi kroz osnovni proces, a to znači da će se one fokusirati na trikove pamćenja i povezivanja. Knjige su osnova, no nemojte se uvijek oslanjati na njih, razvijajte svoju vlastitu intuiciju. Isprobajte sljedeći trik – Nakon što pročitate knjigu, uzmite određenu kartu i odlučite sami što ona predstavlja, vodite se prema osjećaju. Kasnija provjera Vam može utvrditi da li ste u pravu ili ne. Kako naučiti čitati tarot karte?

Sljedeća stavka je igranje s osnovama. Svaki dan odaberite jednu kartu dana i upoznajte se s njenim značenjem. Zapišite svoje misli o karti, kako ju doživljavate i navedeno povežite sa njenim stvarnim značenjem. Dolazimo do kombinacije karata. Kao početniku, važno je da špil ne promatrate samo pojedinačno, nego kao sustav povezanih karata. Izvlačenjem više karata dobivamo određenu priču koju je potrebno ispričati, a kako bi to postigli moramo znati što nam svaka karta govori i kako povezati te odgovore. Tarot karte zahtijevaju jednostavno čitanje. Bitno je da ispričate priču, da savladate raspored karata i da počnete sa manjim čitanjima. Stvorite si svoju atmosferu, svoji ritual, svoje viđenje.

Tagovi: