Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:40
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako kupovati namirnice s malim proračunom i prestati trošiti novac na hranu

Kako kupovati namirnice s malim proračunom i prestati trošiti novac na hranu

Kako ograničiti trošenje općenito

Uz današnja poskupljenja odnosno inflaciju koja se očituje u općem porastu razine cijena vrlo je bitno znati prilagoditi trošenje svog budžeta svojim financijskim mogućnostima. Naime, zbog sve većih poskupljenja u svim područjima naših života dobro i organizirano i disciplinirano praćenje potrošnje jedan je od najbitnijih čimbenika u očuvanju pozitivnog salda na računu. U slučajevima kada potrošnja uvelike premašuje prihode, dolazi do stvaranja dugova koji postepenom akumulacijom odnosno povećanjem mogu dovesti do teških posljedica. Naravno, na tržištu postoje razne ponude od strane banaka pa su gotovinski krediti nekada jedini izlaz iz nastale situacije, međutim postoje i načini rješavanja dugova bez stvaranja novih obveza prema bankama. Stoga ćemo u nastavku članka pokušati objasniti kako uštedjeti na jednom od najvećih troškova svakog kućanstva, a to je trošak namirnica tj. hrane. Kako trošenje na prehranu predstavlja jedan od najvećih izdataka, upravo je isti pogodan za usmjeravanje naših napora u smanjivanju sveukupne potrošnje našeg kućanstva.

Kako smanjiti trošenje na prehranu – praćenje potrošnje

S obzirom da prehrana predstavlja jednu od najvećih stavki u potrošnji većine kućanstva, u nastavku ćemo pokušati dati par praktičnih savjeta kao kupovati namirnice s malim proračunom i prestati trošiti novac na hranu. Kada se suočavamo s ovim izazovom vrlo je bitno najprije napraviti popis potrošnje kada su u pitanju prehrambene potrepštine našeg kućanstva. Naime, tek kada točno ustanovimo što točno i koliko jedemo, možemo vidjeti gdje najviše gubimo novac. Tako je potrebno kroz jedno kraće vremensko razdoblje od barem dva tjedna pratiti svaki iznos koji je potrošen na hranu. Trošenje na prehranu može biti u obliku kupnje namirnica u trgovini ili pak trošenje na obroke tijekom radnog vremena odnosno na gotovu, kuhanu hranu ili pak na posjete restoranima bilo da se radi o večeri s partnerom ili odlasku u restoran brze prehrane u pauzi na poslu. Tek kada imamo točan i detaljan uvid u naše prehrambene navike i potrošnju, možemo prionuti poduzimanju koraka radi uštede.

Kako smanjiti trošenje na prehranu – praktični savjeti

Tek kada smo ustanovili na što točno trošimo novac kada je u pitanju prehrana možemo poduzeti sljedećih par koraka. Naime, prvo i osnovni korak je kupovati namjernice sukladno svojim potrebama. Često se dogodi da bacamo hranu. Dakle, naše prehrambene navike i kuhanje trebamo prilagoditi namirnicama kojima raspolažemo na način da ih sve iskoristimo kako ne bi propale. Nadalje, bitno je isplanirati svoje obroke barem dan unaprijed. Kada to učinimo ne samo da ćemo koristi unaprijed pripremljene/kupljene namjernice nego će nam se i manje događati da kupujemo gotove i neplanirane obroke koji su često puno skuplji nego da ih doma pripremimo. Nadalje, trošenje možemo smanjiti i na način da pratimo akcije koje su svakodnevne u trgovinama te svoje potrošačke navike prilagođavamo istima. Također, u današnje vrijeme mnoge trgovine imaju svoje aplikacije za pametne telefone koje nude razne mogućnosti i omogućavaju dobru uštedu uz redovito korištenje. Dakle, praćenjem potrošnje i uvođenjem discipline u svoje navike zapravo je vrlo lako trošenje na prehranu optimizirati ili čak svesti na minimum.

Tagovi:

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako biste što brže dobili zajam za kupnju automobila, ključno je slijediti nekoliko koraka koji će osigurati brzu obradu vašeg zahtjeva. Prvo i najvažnije, potrebno je prikupiti sve potrebne dokument