Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:40
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Često zaboravljeni izdaci u kućnim proračunima

Često zaboravljeni izdaci u kućnim proračunima

Kako znati da li vaš kućni proračun može podmiriti sve troškove?

Prema statistikama Eurostata o dohotku kućanstva u svim članicama Europske Unije, svaki drugi hrvatski građanin si ne može dopustiti dodatne troškove na svoja trenutna primanja. Što to znači? Najjednostavnije objašnjeno, kućni proračun ne može pretrpjeti još jedan dodatan trošak. Nažalost, prema statistikama Hrvatska se nalazi na samome vrhu Europske Unije ako pričamo o udjelu stanovništva koji nema dodatne prihode u slučaju da se dogode neplanirani troškovi. Koliko bi zapravo u prosjeku trebali imati ušteđeno? Svaka banka će vam dati drugačiji odgovor, no smatra se kako bi svaki građanin u bilo kojem trenutku sa strane trebao imati barem 260.83€.

Zašto Hrvati ne štede? Često ćemo čuti da je nemoguće ostaviti novac sa strane radi sveukupne ekonomske i financijske situacije, no istina je kako većina građana jednostavno ne zna štedjeti niti raspolagati sa svojim kućnim budžetom. Kućni proračun možde donijeti dodatne troškove, i upravo zato bi valjalo odvajati novac sa strane kako se ne bi našli u situaciji gdje smo primorani tražiti dodatne financije koje mogu uzrokovati još veći trošak. Kao znati da li je naš kućni budžet dovoljan za sve troškove? Jednostavno! Potrebno je na komad papira staviti ukupan iznos primanja, oduzeti sva davanja i ostat će nam jasno vidljiva cifra novca s kojime možemo dalje raspolagati.

Dodatni troškovi koji utječu na kućni proračun

Kućni proračun je ukupan zbroj svih primanja u vašem kućanstvu. Osnovni dio troškova odnosi se na plaćanje režija, plaćanje kredita, plaćanje stanarine, kupnju hrane, kupnju drugih životnih potreba. Svaka od navedenih stavki može donijeti nenadani trošak. U primjeru – Kada vam se u uplatnicama za režije pojavi obračunska uplatnica, kada ne možete platiti mjesečnu ratu kredita ili kada dođe do njegove promjene, kada vam se stanarina poveća radi promjena cijena na tržištu, kada hrana i ostale potrebe poskupe ili nisu na akciji. Osim navedenih mogućih troškova, dodatni troškovi koji svakako utječu na kućni proračun mogu biti i ozbiljniji:

Nenadana smrt i sprovod, vjenčanje, popravak određenog aparata, registracija i tehnički pregled vozila, rođenje djeteta itd. Kada se susretnete s navedenim ili nekim drugim troškovima, biti ćete u iskušenju zatražiti dodatnu financijsku pomoć koja vas također može unazaditi. Kako si pomoći i uvijek biti pripreman na novi mogući trošak? Znamo da je teško štedjeti, osobito ako živite u velikoj obitelji koja traži velika izdavanja. Za početak, bilo bi dobro da vodite osobni troškovnik (da zapisujete gdje koliko trošite i da zbrajate svoje račune). Ovo će vam dati uvid gdje bih eventualno mogli uštedjeti. Naravno, pomoć oko toga kako bolje voditi svoje financije možete zatražiti i kod financijskog stručnjaka.

Spasite svoji kućni proračun od dodatnih troškova

Vođenje osobnih financija bi trebala biti važna stavka u našim životima. Koliko puta ste se samo našli u dućanu i kupili nešto bez veze jer vam se htjelo? Kada bi na kraju određene kupnje zbrojili sve te nepotrebne stvari, sigurno bi došli do iznosa od 20€. Računajte si koliko je to na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj i na posljetku godišnjoj razini. Vaša štednja i vaše pametno trošenje kreče od vas samih. Naravno, kućni proračun može zahtijevati veće i dodatne troškove koji se pojave samo od nikuda i mogu nas zateći u nezavidnoj poziciji.

Što onda? U slučaju da zaista nemate drugog izbora, tada su vam svakako pozajmice najbolji izvor novaca (bilo da su one bankarske ili iz drugih financijskih institucija). Nažalost, ne postoji način kako bi unaprijed znali koji će nas trošak zadesiti i kada, i upravo zato je bitno uvijek imati nešto novaca sa strane. Također, važno je uzeti u obzir da nije svačiji kućni proračun isti, što znači da je kod svih nas potrebna drugačija prilagodba kako bi se spasili dodatnih troškova. Ništa vas ne košta da sami krenete u vođenje svojih financija, no ukoliko stvarno niste za to, onda je najbolje da zatražite pomoć stručnih osoba.

Tagovi:

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako biste što brže dobili zajam za kupnju automobila, ključno je slijediti nekoliko koraka koji će osigurati brzu obradu vašeg zahtjeva. Prvo i najvažnije, potrebno je prikupiti sve potrebne dokument