Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 18:11
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

6 uobičajenih proračunskih pogrešaka koje si ne smijete dopustiti

6 uobičajenih proračunskih pogrešaka koje si ne smijete dopustiti

Nejčešće proračunske pogreške su brkanje želja i potreba

Učenje pametnom rukovanju novcem je cjeloživotno učenje, jer svi moramo napraviti neke pogreške da bi naučili, tako je to, pogreške koštaju i “svaka škola se plaća”. Već u dječjoj dobi možete poučavati i pratiti svoje dijete i vidjeti na koji način troši ili čuva svoj džeparac. Najčešće proračunske pogreške su brkanje želja i potreba, pogledajte djecu kako brižljivo skupljaju svoj džeparac da bi si ispunili neku veliku dječju želju, to je lako jer za potrebe brinu roditelji.

Za vaše potrebe se kao odrasla osoba morate pobrinuti sami, ali često sami sebi govorite “jedva čekam da dobijem plaću da si kupim ono što tako jako želim”. I dođe plaća, ispunite si tu žarku želju i eto prve proračunske pogreške, jer zbog tog izdatka, za hranu i ostale nužne troškove već od polovice mjeseca tražite pozajmice na sve strane. Može vam se dogoditi da trebate i više mjeseci da svoje financije dovedete u ravnotežu.

Proračunske pogreške čine i emotivno trošenje i ovisnost o sniženjima

Moderni marketing čini sve da u vama izazove žudnju za gomilom i ne baš potrebnim stvarima, dobra reklama će vas navući na kupnju i stvari koje ni ne znate koristiti. Ako ste tužni i žalosni neće vas utješiti kupovina nove odjeće. Proračunske pogreške čine i emotivno trošenje i ovisnost o sniženjima, no nerazumno trošenje ne liječi povrijeđene emocije i gomila kupljenih stvari ne može ispuniti emotivnu prazninu. Novac i emocije pokazuju trošite li za potrebe ili kompenzirate.

Postoje osobe koje su ovisnički vezane za sniženja, a moderni marketing to još više potiče, a lov na sniženja je prava zamka koja spada u proračunske pogreške prvog reda. Među ovisnicima o sniženjima je puno emotivnih kupaca, koje zavara riječ sniženje i navede ih na emotivno kupovanje stvari koje im zapravo ne trebaju, ali je šteta ne iskoristiti popuste. To gomilanje je također vrsta kompenzacije za nešto drugo što vam nedostaje, ali samo će vam na kraju nedostajati novca za osnovne potrebe.

Bez plana i kontrole potrošnje proračunske pogreške su neizbježne

Mnogi ljudi žive, rade i troše stihijski, troše dok imaju, a kad nemaju, posuđuju. Oni sebi ne postavljaju ciljeve, nemaju nikakav plan štednje, ne rade kompromise i prilagodbe kada vide da ih je kompulzivno kupovanje dovelo u nezavidno stanje, a trebali bi. Bez plana i kontrole potrošnje proračunske pogreške su neizbježne i mogu na kraju ispasti jako skupe, jer nerazumno trošenje vodi u često puta jako skupa i nepovoljna zaduživanja, pa i do ovrha i blokada.

Počnite voditi dnevnik potrošnje na osnovi tjednog osobnog proračuna, a onda i mjesečnog. Ako svaku stavku potrošenog novca upišete, lakše ćete uočiti načine za uštede da bi sljedećeg mjeseca smanjili potrošnju. To ne znači da ćete odmah prestati raditi sve proračunske pogreške, jer sigurno će se dogoditi situacije kada ćete prekršiti i prekoračiti vlastiti plan potrošnje, ali s vremenom ćete biti sve bolji u disciplini i kontroli trošenja i sve rjeđe ćete se morati zaduživati.

Tagovi:

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako brzo dobiti zajam za kupnju automobila?

Kako biste što brže dobili zajam za kupnju automobila, ključno je slijediti nekoliko koraka koji će osigurati brzu obradu vašeg zahtjeva. Prvo i najvažnije, potrebno je prikupiti sve potrebne dokument