Svjetski dan močvarnih staništa - Premijera dokumentarnog filma PDF Ispis
Image 02. veljače 2011. godine, obilježavamo Svjetski dan vlažnih i močvarnih staništa. 1971. godine u iranskom gradu Ramsaru potpisana je konvencija s ciljem racionalnog i mudrog korištenja vlažnih i močvarnih staništa diljem svijeta. Od tada do danas, konvenciju je potpisalo 160 zemalja članica, uključujući i Hrvatsku čime su se obvezale štiti i promovirati svoja močvarna područja.
Vransko jezero jedno je od takvih, iznimno vrijednih močvarnih područja koje je potrebno očuvati i promovirati. Ove godine, Svjetski dan močvarnih staništa obilježavamo premijerom dokumentarnog filma o Vranskom jezeru. Film je snimljen tijekom 2009. i 2010. godine i donosi mnoge zanimljive, ali i skrivene trenutke života u Parku prirode i okolici. Film je režirao Mihovil Gunjača, dok je iza objektiva kamere stajao Boris Poljak.
Pozivamo Vas, 02. veljače 2011. godine, da nam se pridružite na premijernom prikazivanju ovog filma, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar s početkom u 18:00 sati i da zajedno obilježimo ovaj značajan datum u zaštiti prirode.
Veselimo se Vašem dolasku!
 
« Prethodna   Sljedeća »

Jeste li znali?

... da je za proizvodnju dovoljno hrane koja će zadovoljiti dnevne potrebe samo jedne osobe potrebno čak oko 3000 litara vode!

Karta

Interaktivna karta

zaštićene prirodne vrijednosti i kulturna dobra

baner cjenik

Desetljeće biološke raznolikosti

Ramsar
  interaktivna karta natura2000
 
 
 
Projekt CARDS 2002
"Projekt CARDS 2002: Razvoj održivog turizma u Parku prirode Vransko jezero i njegovoj oklici."
Portal Biolologija
   HOD
 
zp